KöttproduktionGården drivs ekologiskt (vi är KRAV-anslutna) vilket innebär att djuren går ute under hela sommarhalvåret och äter sig mätta på gräs. Naturbeten är fantastiska kol-sänkor och helt nödvändigt förbiologisk mångfald! Under vintern äter de i huvudsak ensilage. De håller sig på så vis friska och krya och är fria från antibiotika, hormoner, gmo och andra konstigheter som alltför ofta förekommer i importerat och intensivuppfött kött.

 


Vi har ännu ingen gårdsbutik, men ibland        erbjuder vi:Mjölk

Lågpastöriserad ej homogeniserad mjölk med naturlig fetthalt runt 4,5 %
i glasflaska, 1 liter. 40,00

Smör, syrat och saltat, 200g 100,00

Ostkaka 750 g, 150:-KöttKöttlåda direkt från gården, grovfoderstut 28-30 månader - Blandat sortiment.

Minsta kvantitet är 1/8, ca 24-25 kg


Innehåller styckdelar samt köttfärs, ungefär lika mycket av var.

Filén säljes separat och ingår endast vid köp av 1/2.

Pris:299 kr kg finstyckat utan ben, vacuumförpackat.


Allt kött som vi levererar kommer från djur som är födda och uppvuxna här på Fräkentorp i Malmköping. En sörmländsk gård som drivs ekologiskt med KRAV-certifiering. Här betar djuren i stora hagar på naturbetesmarker och strandängar hela sommarhalvåret och på vintern äter de ensilage.

Våra stutar växer ganska långsamt vilket ger ett synnerligen gott kött och de håller sig naturligt frisk utan en massa konstigheter. Väl på slakteriet låter vi köttet hängmöras för absolut bästa kvalitet.

Vi jobbar aktivt för att kunna få avliva djuret på gården, så att det ska slippa lämna gården.


I oktober/november sker höstslakten och det innebär att det beställda köttet finns färdigt för leverans till Er två veckor senare. Då är det hängmörat och förpackat enligt Er beställning.

Ni behöver bara välja vilken kvantitet som är lagom för Er och meddela oss via e-post eller telefon. Ni får då ett preliminärt datum för avhämtning och vi meddelar Er enligt överenskommelse vid beställning. Vi kan endast tillhandahålla köttlådor då vi har teckning        för ett helt djur.


Vi tar inga genvägar. Kvalitet tar tid!


Önskar ni köpa kött gå gärna ihop med vänner och bekanta så att vi får ett helt djur        uppbokat åt gången.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mjölkkorna är navet i vår verksamhet. Korna får en kalv om året ungefär. Kvigkalvarna blir så småningom mjölkkor och tjurkalvarna blir fint naturbeteskött.


Våra fina hagar kräver många betande djur, landskapsvårdare.


Vi föder upp våra tjurkalvar till "grovfoderstutar" vilket innebär att tjurkalvarna kastreras, blir stutar, som långsamt  växer sig stora under drygt två år. De betar runt vår sjö Björken            och håller fint på strandängar och naturbetesmarkerna.

En förutsättning för biologisk mångfald.

Beställningsinformation


Beställning av mjölk och kött görs via e-post.

Klicka här >>


Vänligen ange!

Vilken  kvantitet kött ni önskar. 1/8, 1/4 eller 1/2.

Hur du vill bli kontaktad för att få meddelande om leveransdatum.